Видове залози футбол

Видовете залози на футболни срещи са най-многобройни при букмейкърските къщи, в сравнение с другите спортове. Предлагат се залози за краен изход на срещата, резултат за първото и второто полувреме, залози на под и над голове, точен резултат, азиатски хендикап и други.

Нека разгледаме едни от най-използваните опции:

1х2 – Залог на футболен мач за краен изход в редовните 90 минути. Участника трябва да познае крайния резултат от срещата, като възможностите са три. Победа за домакина, равен или победа за госта.

Залог за двоен шанс на спортна среща. Тук участника предвижда крайния резултат в два знак, като единствено губи при трети знак. Видовете залози на двоен шанс са : 1х, х2 и 12. 1х – победа домакин или равен, х2 – равен или победа гост, 12 – победа домакин или гост.

Първо полувреме – при този вид залог е нужно да познаете резултата само за първото полувреме. Крайният резултат не важи в този случай, а само резултата за първо полувреме.

Второ полувреме – подобно на предната опция, залога е за резултат от второто полувреме и трябва да познаете резултата само за второто полувреме, без значение крайният изход на футболната среща.

Точен резултат – при този залог, играча избира точен резултат за целия мач, който може да бъде в голям диапазон, като започва от 0:0. Вариантите за точен резултат са много, като по-принцип, колкото е по-голям точния резултат, толкова и коефициента е по-голям.

Под и на над голове – интересна позиция за игра, като предвижданията са за над 0.5, над 1.5, над 2.5, над 3.5, а също и под 0.5, под, 1.5, под 2.5, под 3.5, както е възможно и по-големи варианти. Тук имате две възможности за дадена среща под или над, като шансовете са общо казано 50 на 50.

Азиатски хендикапи

Играта на азиатски хендикапи, добива все по-голяма популярност. Вариациите са много, като най-използваните са:

Със знак + тук предимството е за даден отбор, като хендикапите могат да бъдат различни (+0.25, +0.5, +0.75, +1 и други)

Със знак – тук съперника има известно предимство, а не отбора, за който играте. Да приемем, че сте заложили за Ювентус срещу Торино. За Ювентус на хендикап (-1), при победа с 1:0 за Ювентус, залога ще ви бъде върнат, а при победа с 2:0 или 3:1 примерно вие ще спечелите. Губите, ако Ювентус завърши наравно или загуби тази среща.

Гол-Гол и няма гол. Тук се прави прогноза за това двата отбора да отбележат гол в мача ( гол – гол) или някой или и двата отбора да не отбелжат гол ( няма гол). Процента на печалба е 50 на 50, като това са двете възможности за изход на мача. Средно коефициентите са около 1.80, но все пак зависи и от самата среща.

Голмайстор – тук залагащите правят прогноза за голмайстор в мача. Предимство имат нападателите, а с най-нисък коефициент са изявените голмайстори. Може да избирате залог за първи голмайстор, последен голмайстор и голмайстор по всяко време. Ето и един пример:

В мача Валенсия – Атлетико Мадрид, най-ниски коефициенти се предлагат за Антоан Гризман (5.00), Диего Коща (6.00),Кевин Гамейро (6.00) и Морено Родриго (6.50).

5/5 - (1 vote)
Show More

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button