Боян Найденов и Цветомир Найденов помагат на българските спортисти

Защо една успешна компания избира да отдели част от печалбата си за да спонсорира спорт? Вижте какво разказват собствениците на ефбет.

Колко средства се инвестират годишно в българския спорт

Цветомир и Боян Найденови създават efbet през 2006 г. и днес тя е най-големият български онлайн хазартен оператор. Същевременно компанията е и най-големият частен инвеститор в родния спорт. 25 милиона лева годишно инвестират бизнесмените в различни български отбори и федерации.

Сред клубовете, които подкрепят Цеките (както още са известни братя Найденови), са българския футболен шампион Лудогорец, половината тимове от първа лига (Дунав, Локомотив – Пловдив, Витоша, Арда, Берое), много от оборите от втора и трета лига (ЦСКА 1948, Монтана, Локомотив – София, Спартак – Варна, Спартак – Плевен, Миньор и др.).

Наред с професионалните тимове ефбет подава ръка и на десетки аматьорски клубове. „Почти няма отбор, който да се обърнал към нас за съдействие, и да не сме му съдействали под някаква форма.“ – разкрива Цветомир Найденов. Наред с договорите с отделните клубове, ефбет има спонсорски контракт и цялостно с БФС. По силата му бетинг компанията е генерален спонсор на футболното първенство, а елитна А група на турнира в продължение на 2 години носи името efbet Лига. Средствата, предоставени от ефбет по този договор се разпределят към всички отбори.

Наред с футбола българският онлайн хазартен лидер спонсорира още баскетбол и волейбол. Компанията на Найденови е генерален спонсор както на двете федерации, така и на отделни отбори, включително националния по волейбол. Доста ползотворно е и сътрудничеството в бокса. Там efbet също има договор с федерацията, съвместно с която организира най-голямото първенство у нас Национална боксова ефбет лига. Цеките оказват финансова подкрепа още на отбори и състезатели по мини футбол, футзал, кану-каяк и др.

Защо е важно да се инвестира в спорт, особено в България

Боян Найденов и Цветомир Найденов са наясно, че спонсорствата на различни първенства и отбори са най-добрата реклама за бизнес със спортни залози, какъвто е техният. Така достигат до запалянковците както на стадионите, така и при телевизионните излъчвания на срещите. Практиката е проверена и доказано работеща от световните имена в хазартния бранш. Но ако това е добра мотивация за спонсорство на популярните отбори в различните спортове, какво кара Цеките да дават пари за малко известни регионални тимове?

Всъщност и двамата братя са бивши спортисти, запалени фенове, а Боян Найденов е и дипломиран доктор по спортен мениджмънт от НСА. Тяхната философия е, че, за да има качествен спортен продукт у нас, в него трябва да се инвестира от най-ниското до най-високото ниво. Затова и ефбет влагат средства в млади таланти, в спорта по места и в юношески школи. Благодарение на компанията напълно безплатна е школата за футболните надежди на ЦСКА 1948.

„Всички искаме да гледаме качествени двубои, отборите да са равностойни и мачовете да са интересни. Така и интересът на публиката ще се повиши и младите фенове ще се върнат по стадионите. Нашата мисия е доколкото е възможно, да помогнем за това.“ – споделя Цветомир Найденов.

5/5 - (10 votes)
Show More

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button